A megállíthatatlan technológiai fejlődésnek köszönhetően az "okos" eszközök mindennapi életünk részévé váltak. A divatosabban csak smart eszközök révén képesek vagyunk távoli pontok elérésére, folyamatos határok nélküli kapcsolattartásra és szinte bármire, amit csak el tudunk képzelni. Szó szerint csak a képzelet szabhat határt a lehetőségeknek, amit ezen eszközök kínálnak. A start up cégek térnyerésével az eszközökön futó applikációk biztosítják a kezelhetőséget és teremtenek kapcsolatot a felhasználok és az eszközök között.

Sok bírálója akad az okos eszközöknek és bizony egyik-másik vélemény vagy kritika helytállónak is bizonyul. Ez viszont nem sokat változtat azon a tényen, hogy alapjaiban véve az okos technológia által kínált lehetőségek rendkívül hasznosak. Ennek köszönhetően otthonunkba is beköltözött az intelligens vagy okos rendszer, mely az épületirányításért felelős.

Egy intelligens ház vezérlésére  okostelefonon keresztül , amely kibontva felrosrakoztatja az íránytitás alá kerülő részeket pl. világítás,fűtés

A NÉÉR kezdettől fogva fontosnak tartotta, hogy integrálja építési rendszerébe az okos otthon által kínált valamennyi hasznos funkciót és ezzel tegye komfortosabbá, biztonságosabbá és fejlettebbé a NÉÉR otthonokat. A rendszerünk által kínált üzemeltetési berendezések, eszközök folyamatos felügyelete nem csak biztonságot jelent a házban élők számára, hanem képet ad a felhasználói szokásaikról is. Ez fontos, mert ebből egyértelműen látszik, hogy mennyiszer hagynánk égve a villanyt - már ha a rendszer engedné.

Az intelligens épület irányításnak köszönhetően tehát energiát takaríthatunk meg. Vegyük példának a fűtést. Az elektromos fűtésnek köszönhetően helyiségenként tudjuk szabályozni a belső terek hőmérsékletét, viszont ehhez nem kell minden egyes helyiségbe beállítani a szobatermosztátot, elég csak az okos telefonunkon megnyitni a szükséges applikációt és bármelyik helyiséget szabályozhatjuk, akár több kilométer távolságból is. Ez még nem minden. Ahhoz hogy a legtöbb energiát megtakarítsuk az automatika figyeli a benapozottságot és ha a fény nem zavaró a bent lévők számára - azaz nem érzékel aktív jelenlétet - akkor felemeli az árnyékolókat, hogy minél több napenergiát engedjen, be a belső terekbe. Ha a belső hőmérséklet elérte a kívánt szintet lejjebb engedi az árnyékolókat, vagy ha a kinti időjárás viharossá vált, vagy elmegyünk otthonról és beriasztjuk a ház vagy ezernyi más opció lehetséges még amire a rendszer utasítást hajthat végre. Ez csak is a mi igényeinktől függ. A lehetőség tehát adott az előnyök pedig elvitathatatlanok.

Ezen előnyöknek köszönhető, hogy ha egyetértünk az okos rendszerekkel ha nem a fejlődésük megállíthatatlan és szépen "lassan" be épülnek otthonainkba éppen ugyan úgy, ahogy beépültek a hétköznapi életünkbe is. A komfort növekedés és a funkcionális előnyöknek köszönhetően biztos, hogy otthonainkba is néhány éven belül elterjednek majd a épületirányítási rendszerek. Ezen versenyből a NÉÉR sem szeretne kimaradni. Annál is inkább mivel a NÉÉR otthonok tisztán napenergiával működnek. Minden gépészeti berendezés tisztán villamos energiát használ. Az energia útját az előállítástól egészen a felhasználásig nyomon tudjuk követni és be tudunk avatkozni ha szükséges vagy szeretnénk. Ennek köszönhetően bármilyen üzem zavar lépjen is fel, az épület felügyelet azonnal értesít bennünket és így rövid időn belül kezelni tudjuk a problémát.

A jövő már elkezdődött. Legyen részese Ön is, hogy ne maradjon le a fejlődés által kínált lehetőségekről. Vegye kezébe otthona irányítását, hogy élete komfortosabb és biztonságosabb és okosabb legyen.

A NÉÉR - mint minden egyes összetevőjében, így itt is - a megszámlálhatatlan épületirányítási rendszer közül azt integrálta, ami a legegyszerűbb és a leghatékonyabb. A NÉÉR által kínált épület irányítási rendszer előnye, hogy nem igényel külön programozást és szinte bármely eszközzel képes működni. Egyszerűen telepíthető, alapvető villanyszerelési ismeretek elegendőek hozzá. Mindennek köszönhetően más rendszerekhez képest sokkal kedvezőbb áron érhető el. Ezen felül természetesen az egyedi felhasználói igények is megvalósíthatóak akár komplex intelligens épületvillamossági tervezéssel együtt is.

 

 

© 2018 Webépker